Fout

[Joomlashack License Key Manager] Joomlashack Framework not found

Nieuws

 • Aanbesteden?

  Op dit moment, anno nu CONTRA-productief!  

  Vaak werden projecten welke ontworpen zijn met Architecten op traditionele manier aanbesteed: enkele aannemers werden aangeschreven om te zien wie de beste prijs maakte voor het ontwerp. Dat heeft anno nu bijna geen zin meer. Praktisch alle aannemers zitten stampvol met werk en willen alleen nog extra werk als er extra aan kan worden verdiend. En dan ontstaat er een echt probleem. De Architect heeft niet gerekend met hogere kosten en / of ging uit van een te lage prijs tijdens het ontwerpen, het gevolg is dan vaak dat een project niet meer binnen het beschikbare bouwbudget van de opdrachtgever kan worden uitgevoerd. Een andere bouwmethode zoals de Staalframe-bouwmethode van Mc-Home is dan wellicht een uitkomst. Met deze methode blijven de prijzen redelijk stabiel doordat een groot gedeelte van het gebouw prefab wordt gemaakt. Meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Steeds meer particulieren besluiten hun woningen te laten bouwen met een staaframebouw casco. Wie eenmaal een gebouwde woningen heeft bezocht merkt de grote verschillen met een massief gebouwde woningen of een houtskeletuitvoering.

  De redenen die worden gegeven varieeren van heerlijk stil tot behaaglijk in de winter en in de zomer, snel gebouwd en zeker in deze tijden niet onbelangrijk: veelal een lager totaalprijs bij hogere kwaliteit. Ook Architecten zien steeds meer de voordelen in van het bouwen met een moderne hybride-prefab bouwmethode: meer ontwerpvrijheid en beteren aansluitingen met moderne gevelafwerkingen.

  Wilt u meer weten: stuur een mail met een aanvraag voor een GRATIS begroting van uw project.

 • Een nieuwe trend in de BOUW: Particulieren ontwerpen zelf hun huis, bestellen daarna een bouwpakket (à la een IKEA pakket) en bouwen in eigen regie en betaalbaar hun droomwoning (met een beetje hulp van profi's, dat dan wel ...). Is dit de ondergang van de aannemerij as we know it? Waarschijnlijk niet, maar de vaak starre en behoudende bouwbranche zal mee moeten in de steeds hoger wordende eisen niet alleen voor energie-armer en beter bouwen, maar ook van de steeds beter geinformeerde particulier.

  Meer lezen?

 • In Amersfoort / Hoogland is in de maand juli 2016 in een goede week het casco van een 1000 kuubs villawoning gebouwd. De opdrachtgever koos bewust voor staalframebouw omdat volgens hem het systeem het beste van alle bouwsystemen combineert binnen 1 concept: maatvast, kierdicht, krimp- en rekvrij, energiearm-passief, snel gebouwd en mede daardoor erg betaalbaar vaal zelf goedkoper dan elke ander vergelijkbaar systeem.

  Meer weten? Klik hier.

 • Het hele jaar door starten er nieuwe projecten door heel Nderland. Wilt u eens live op een bouwplaats kijken hoe een staalframebouw casco er uitziet en hoe het aanvoelt?

  Maak dan op de contactpagina een afspraak.

 • Sinds 1 januari 2016 biedt Staalframebouw-Nederland de aannemende partij (zelfbouwende particulier of aannemer) de mogelijkheid het casco onder volledige garantie op de bouwplaats te monteren. Ervaren montageploegen zorgen ervoor dat een gemiddeld gebouw binnen enkele dagen is opgebouwd volgens de voorschriften en eisen van het bouwbesluit. Resultaat is een maatvast casco met kierdichte beplatingen en kierdichte aansluitingen met de vloerplaat. De voordelen van uitbesteden van dit onderdeel zijn: snelle en vakkundige montage door experts, kortere bouwtijd, exactere maatvoering en daardoor minder faal- en aansluitkosten van de andere disciplines. Het laten uitvoeren van montage door experts draagt ook bij aan een lagere kostprijs voor de opdrachtgever.

  Meer weten? Stuur een mail.

 • Bouwen met staalframe blijkt inderdaad een erg potentiele methode om de aardbevingsproblematiek bij nieuwbouw in Groningen te kunnen gaan oplossen. De NAM, gemeente Loppersum, Economic Board Groningen en het EPI dragen bij aan verder onderzoek van deze moderne bouwwijze.

  Met name zaken als het oplossen van knooppunten, de integrale aanpak van zowel aardbevings-bestendigheid alsmede de energieneutraliteit en de aardbevingsbestendige gevelafwerkingen worden hoog aangeschreven door de genoemde bedrijven en instanties. De bijdrage wordt ingezet om het systeem te vervolmaken en dat zal ertoe bijdragen dat een nieuw te bouwen woning in Groningen volgens het concept van staalframebouw-nederland goedkoper kan worden gebouwd dan eenzelfde woning gebouwd in traditionele bouw, en dan is de woning van Staalframebouw-Nederland ook nog eens aardbevingbestendig.

  Meer weten? Stuur een mail.

 • Wilt u ook een nieuwe moderne woning laten bouwen? Denk dan eens aan een Moderne bouwmethode als Staalframebouw. Het product heeft alles in zich om te voldoen aan de eisen welke worden gesteld aan moderne woningen: grote ontwerp vrijheid, krimp- en rekvrij en droog bouwen, toekomstbestendig door hoge isolatiewaarden en perfecte kierdichtingen bij wanden die slank toc blijven (260 mm = RC 6!!). Boven alles is het systeem heet het systeem ook nog eens de beste prijs/kwaliteit verhouding van alle beschikbare bouwsystemen.

 • Bij lichte bouwmethodes als staalframebouw accumuleren de wanden niet. Het voordeel hiervan is dat er ook geen energie hoeft te worden gestoken. Omdat de wanden geen warmte opnemen zal de woning in de zomer iets sneller opwarmen maar koelt in de zomer ook aanmerkelijk sneller weer af.

  Door het ontwerpen van een natuurlijk nachtventilatiesysteem (in de praktijk betekent dit: 2 draaikiep-ramen op verschillende plaatsen in de woning op de kiepstand) wordt de opgewarmde lucht de woning uitgetransporteerd, zonder de hulp van extra installaties. Om het proces nog wat te versnellen kan de balansventilatie* worden bijgeschakeld. Op deze manier koelt de woning snel weer af en met name op de slaapkamers levert dit een groot comfort voordeel op want niets zo vervelend als in een hete kamer moeten slapen.

 • Maak een afspraak voor een GRATIS schetsontwerp, 3D ontwerp, Staalframe-design en complete begroting. U zult verbaasd staan over de voordelen en de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

  Stuur een mail.
 • Sinds enige tijd worden prefab bouwsystemen als staalframebouw steeds bekender, met name ook bij Architecten. Omdat de keus voor het juiste bouwsyteem los staat van de uitvoerende aannemer kiezen steeds meer Architecten ervoor om, voorafgaand aan de aannemerskeus, een bouwteam te formeren.

  In dit bouwteam wordt de basis gelegd voor de eigenlijke bouw. In plaats van een aannemer krijgt de producent van het staalframe zitting in het team. Samen met de opdrachtgever, de Architect, een constructeur, een bouwkostendeskundige en een installatieadviseur wordt zo de hele bouw theoretisch uitgewerkt.

  Als alle zaken zijn uitgedacht, berekend en in een bestek zijn gestoken wordt de aannemer geselecteerd die de hele opdracht als totale contractpartner uitvoert. Zo krijgt de opdrachtgever niet alleen de mooiste maar ook de beste woning. Meer weten? Stuur een mail!

 • De aanvraag omgevingsvergunning gaat vanaf 2018 radicaal veranderen als de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking treedt voor de bouw van grondgebonden woningen (gevolgklasse 1) wordt vanaf 2018 geen inhoudelijke Bouwbesluittoets meer uitgevoerd door de gemeente.

  De vergunninghouder is dan verplicht zijn bouwplan door een private kwaliteitsborger te laten toetsen aan het Bouwbesluit. Ook na oplevering blijft de aannemer aansprakelijk voor gebreken en tekortkomingen waarvan hij niet kan aantonen dat die hem niet zijn aan te rekenen.

  Zie ook Bouwvergunning 2018.

 • Bouwt u met een aannemer of met een bouwcollectief. Een prefab bouwmethode als dat van staalframebouw-nederland.nl leent zich uitstekend om samen met een collectief bestaande uit meerdere bouwpartners te gaan bouwen.

  Dat biedt allerhande voordelen waarbij kostenbesparing en controle er twee van zijn.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 © Copyright - Staalframebouw - Nederland  All rights Reserved.