Meteen naar de inhoud

Nieuws

Ontmoet Staalframebouw-Nederland !

Als u bouwplannen heeft en geïnteresseerd bent hoe woningen, op een moderne manier prefab worden gebouwd bent u van harte welkom voor bezoek aan ons bedrijf ATLANTA MBS.

Daarnaast zijn we ook dit én volgend jaar weer present op diverse bouw- en woonbeurzen in het land

* 13, 14 en 15 oktober 2023 HUISWOONBEURS Hardenberg
* November 2023 Beurs NIEUWBOUW XL Groningen
* Januari 2024 Beurs BOUWPLAN Assen

 

Meer weten? stuur een mail

Je nieuwe huis in een bouwpakket. ATLANTA MBS levert steeds meer aan zelfbouwers en slimme aannemers. Zo wordt bouwen weer betaalbaar. En GRATIS in het moderne bouwsysteem: BETER BOUWEN.

ATLANTA MBS staalframebouw construtie in Almelo.

ATLANTA MBS staalframebouw construtie in Assen.

Het “beest” is gearriveerdDe machtige FRAMECAD ST900iT maakt vloerprofielen in diverse materiaalsterktes en vloerdiktes. Met de komst van deze machine is ons machinepark voor de productie van staalframeconstructies compleet. De volgende stap is de verdere automatisering van het productieproces: beplatingsrobots en automatische keermachines. Door prefab bouw en de daaruit voortvloeiende voordelen bespaart u zeer stevig op de uitstoot van CO2 / stikstof. Staalframebouw wordt steeds meer algemeen gezien als het bouwsysteem met de meeste potentie om andere milieubelastende prefab systemen op te volgen. Volg ons op de socials 

https://www.facebook.com/atlantambs/

de montage van de producten van ATLANTA MBS vanaf heden ook met eigen materiaal.   

moderne levensloopbestendige woningen bouw je met een super-energiearm staalframe casco van ATLANTA MBS.

Schuurwoningen blijven populair en steeds vaker worden ze gebouwd met een staalframe constructie als basis.

ATLANTA MBS groeit! Hier alvast een preview van de nieuwe fabriek met 5000 m2 productieruimte.  

Complexe kapconstructies? Geen probleem voor Staalframebouw-Nederland.

Voor een zelfbouwer in ALMERE OOSTERWOLD is een bouwconstructie gemaakt op een complexe dakconstructie. Deze constructie is vakkundig gemonteerd door FM BOUW uit Bunschoten.

Schuurwoningen. Staalframe blijkt een ideale bouwconstructie.

Staalframebouw-Nederland levert in heel Nederland de bouwconstructies voor schuurwoningen. Het STERKE en open karakter van de staalframeconstructies - vaak in combinatie met warm stalen hulpconstructies - blijken een ideaal uitgangspunt voor dit populaire woningtype. Staalframe verdringt hiermee houtskeletbouw, mede omdat er constructief veel meer mogelijk is.

Veel levensloopbestendige bungalows de komende jaren

Staalframebouw lijkt de perfecte bouwmethode voor gelijkvloerse woningen. Kom eens kijken op een lopend project. Meer

Nieuwe projecten

Staalframebouw-Nederland. Engineering, productie, assemblage, beplatingen en luchtdichting in eigen productie en vakkundige montage, alles bij 1 organisatie.

Nieuwe projecten

Elke week wordt er in Nederland wel een project met daarin Staalframeproducten van Staalframebouw-Nederland gebouwd. Heeft u bouwplannen en wilt u eens komen kijken? klik hier.

Aardbevingen

Bouwen met staalframe blijkt inderdaad een erg goede methode om de aardbevingsproblematiek bij nieuwbouw in Groningen te kunnen gaan oplossen. In opdracht van Bouwbedrijf Henckel levert Staalframebouw-Nederland de staalframebouw constructies voor respectievelijk een serie van 9 en 5 woningen te Delfzijl. Meer weten? stuur een mail!

Villa's beter bouwen

Bouwen met staalframe is dé betere methode welke voor alle uitdagingen waar de hedendaagse bouwers zich voor gesteld zien oplossingen biedt. In opdracht van RUIMTEKABINET leverde Staalframebouw-Nederland de staalframebouw constructie voor een moderne villa te Apeldoorn. Meer weten? stuur een mail!

Sterk staaltje Staalframebouw

PREFAB Bouwen met staalframe kan ook de oplossing zijn voor het bouwen op een kleinere kavel. Staalframebouw-Nederland levert haar producten JUST IN TIME op de bouwplaats. In opdracht van METRIX BOUW leverde Staalframebouw-Nederland de PREFAB staalframebouw constructie voor een moderne villa te Roermond. Meer weten? stuur een mail!

Levensloopbestendige woningen

De vraag naar levensloopbestendige woningen is sterk stijgend inherent aan de vergrijzing van de nederlandse en belgische bevolking. Met een Staalframebouw-Nederland Staalframebouw casco bouwt u u een NIET accumulerend casco; de perfecte basis voor en extreem weinig energievragende woning, die daardoor sneller en goedkoper is te verwarmen en te koelen. #geenwarmtepompmeernodig Staalframebouw-Nederland levert ook dit jaar veel staalframecasco's voor levensloopbestendige woningen. Zoals onder andere voor enkele particuliere opdrachtgevers te Doesburg. Meer weten? stuur een mail!

Innovatief prefab-bouwen met staalframe

De oprichters van STAALFRAMEBOUW-NEDERLAND produceren al jaren complete Staalframeconstructies voor de Nederlandse bouwmarkt. STAALFRAMEBOUW-NEDERLAND speelt steeds in op de behoefte in de markt en die gaat zonder twijfel steeds meer richting PREFAB bouwen. STAALFRAMEBOUW-NEDERLAND is één van de weinige partijen in West-europa die de gevelelementen van een staalframecasco vanuit de fabriek kan voorzien van een hoogwaardige beplating. Steeds meer leveranciers van gevelafwerkingen stellen dit als stringente voorwaarde om hun garanties af te geven. Ook logistiek speelt steeds meer een belangrijkere rol. Zowel vanuit de utiliteitsbouw als uit de vrijstaande woningbouw wordt het just-in-time leveren van een PREFAB bouwpakket steeds meer gevraagd. De producten van STAALFRAMEBOUW-NEDERLAND kunnen worden geleverd in zogenaamde binnenladers en de elementen worden vanuit die units direct op hun plaats gehesen. Dit komt de bouwkwaliteit alsmede het bouwtempo sterk te goede.

Aanbesteden

Aanbesteden? Op dit moment, anno nu CONTRA-productief! Vaak werden projecten welke ontworpen zijn met Architecten op traditionele manier aanbesteed: enkele aannemers werden aangeschreven om te zien wie de beste prijs maakte voor het ontwerp. Dat heeft anno nu bijna geen zin meer. Praktisch alle aannemers zitten stampvol met werk en willen alleen nog extra werk als er extra aan kan worden verdiend. En dan ontstaat er een echt probleem. De Architect heeft niet gerekend met hogere kosten en / of ging uit van een te lage prijs tijdens het ontwerpen, het gevolg is dan vaak dat een project niet meer binnen het beschikbare bouwbudget van de opdrachtgever kan worden uitgevoerd. Een andere bouwmethode zoals de Staalframe-bouwmethode van Mc-Home is dan wellicht een uitkomst. Met deze methode blijven de prijzen redelijk stabiel doordat een groot gedeelte van het gebouw prefab wordt gemaakt.

Ook anno nu Steeds meer Staalframebouw woningen in Nederland

Steeds meer particulieren besluiten hun woningen te laten bouwen met een staaframebouw casco. Wie eenmaal een gebouwde woningen heeft bezocht merkt de grote verschillen met een massief gebouwde woningen of een houtskeletuitvoering. De redenen die worden gegeven varieeren van heerlijk stil tot behaaglijk in de winter en in de zomer, snel gebouwd en zeker in deze tijden niet onbelangrijk: veelal een lager totaalprijs bij hogere kwaliteit. Ook Architecten zien steeds meer de voordelen in van het bouwen met een moderne hybride-prefab bouwmethode: meer ontwerpvrijheid en beteren aansluitingen met moderne gevelafwerkingen.

Zelfbouw in Nederland steeds populairder

Een nieuwe trend in de BOUW: Particulieren ontwerpen zelf hun huis, bestellen daarna een bouwpakket (à la een IKEA pakket) en bouwen in eigen regie en betaalbaar hun droomwoning (met een beetje hulp van profi's, dat dan wel ...). Is dit de ondergang van de aannemerij as we know it? Waarschijnlijk niet, maar de vaak starre en behoudende bouwbranche zal mee moeten in de steeds hoger wordende eisen niet alleen voor energie-armer en beter bouwen, maar ook van de steeds beter geinformeerde particulier.

Nieuw project in Amersfoort

In Amersfoort / Hoogland is in een goede week het casco van een 1000 kuubs villawoning gebouwd. De opdrachtgever koos bewust voor staalframebouw omdat volgens hem het systeem het beste van alle bouwsystemen combineert binnen 1 concept: maatvast, kierdicht, krimp- en rekvrij, energiearm-passief, snel gebouwd en mede daardoor erg betaalbaar vaal zelf goedkoper dan elke ander vergelijkbaar systeem.

Nieuwe projecten

Het hele jaar door starten er nieuwe projecten door heel Nderland. Wilt u eens live op een bouwplaats kijken hoe een staalframebouw casco er uitziet en hoe het aanvoelt? Maak dan op de contactpagina een afspraak.

Montage door de fabriek!

Sinds 1 januari 2016 biedt Staalframebouw-Nederland de aannemende partij (zelfbouwende particulier of aannemer) de mogelijkheid het casco onder volledige garantie op de bouwplaats te monteren. Ervaren montageploegen zorgen ervoor dat een gemiddeld gebouw binnen enkele dagen is opgebouwd volgens de voorschriften en eisen van het bouwbesluit. Resultaat is een maatvast casco met kierdichte beplatingen en kierdichte aansluitingen met de vloerplaat. De voordelen van uitbesteden van dit onderdeel zijn: snelle en vakkundige montage door experts, kortere bouwtijd, exactere maatvoering en daardoor minder faal- en aansluitkosten van de andere disciplines. Het laten uitvoeren van montage door experts draagt ook bij aan een lagere kostprijs voor de opdrachtgever.

Aardbevingen.

Bouwen met staalframe blijkt inderdaad een erg potentiele methode om de aardbevingsproblematiek bij nieuwbouw in Groningen te kunnen gaan oplossen. De NAM, gemeente Loppersum, Economic Board Groningen en het EPI dragen bij aan verder onderzoek van deze moderne bouwwijze. Met name zaken als het oplossen van knooppunten, de integrale aanpak van zowel aardbevings-bestendigheid alsmede de energieneutraliteit en de aardbevingsbestendige gevelafwerkingen worden hoog aangeschreven door de genoemde bedrijven en instanties. De bijdrage wordt ingezet om het systeem te vervolmaken en dat zal ertoe bijdragen dat een nieuw te bouwen woning in Groningen volgens het concept van staalframebouw-nederland goedkoper kan worden gebouwd dan eenzelfde woning gebouwd in traditionele bouw, en dan is de woning van Staalframebouw-Nederland ook nog eens aardbevingbestendig.

Slanke muren, hoge isolatiewaardes, meer ruimte voor minder geld!

Wilt u ook een nieuwe moderne woning laten bouwen? Denk dan eens aan een Moderne bouwmethode als Staalframebouw. Het product heeft alles in zich om te voldoen aan de eisen welke worden gesteld aan moderne woningen: grote ontwerp vrijheid, krimp- en rekvrij en droog bouwen, toekomstbestendig door hoge isolatiewaarden en perfecte kierdichtingen bij wanden die slank toc blijven (260 mm = RC 6!!). Boven alles is het systeem heet het systeem ook nog eens de beste prijs/kwaliteit verhouding van alle beschikbare bouwsystemen.

Accumuleren of niet-accumuleren, dat is de vraag!

Bij lichte bouwmethodes als staalframebouw accumuleren de wanden niet. Het voordeel hiervan is dat er ook geen energie hoeft te worden gestoken. Omdat de wanden geen warmte opnemen zal de woning in de zomer iets sneller opwarmen maar koelt in de zomer ook aanmerkelijk sneller weer af. Door het ontwerpen van een natuurlijk nachtventilatiesysteem (in de praktijk betekent dit: 2 draaikiep-ramen op verschillende plaatsen in de woning op de kiepstand) wordt de opgewarmde lucht de woning uitgetransporteerd, zonder de hulp van extra installaties. Om het proces nog wat te versnellen kan de balansventilatie* worden bijgeschakeld. Op deze manier koelt de woning snel weer af en met name op de slaapkamers levert dit een groot comfort voordeel op want niets zo vervelend als in een hete kamer moeten slapen.

Schetsontwerp!

Wilt u een schetsontwerp of 3D ontwerp of Staalframe-design en complete begroting? Maak een vrijblijvende afspraak. stuur een mail!

Bouwen met een bouwteam. Bouw meer en beter voor uw bouwbudget.

Sinds enige tijd worden prefab bouwsystemen als staalframebouw steeds bekender, met name ook bij Architecten. Omdat de keus voor het juiste bouwsyteem los staat van de uitvoerende aannemer kiezen steeds meer Architecten ervoor om, voorafgaand aan de aannemerskeus, een bouwteam te formeren. In dit bouwteam wordt de basis gelegd voor de eigenlijke bouw. In plaats van een aannemer krijgt de producent van het staalframe zitting in het team. Samen met de opdrachtgever, de Architect, een constructeur, een bouwkostendeskundige en een installatieadviseur wordt zo de hele bouw theoretisch uitgewerkt. Als alle zaken zijn uitgedacht, berekend en in een bestek zijn gestoken wordt de aannemer geselecteerd die de hele opdracht als totale contractpartner uitvoert. Zo krijgt de opdrachtgever niet alleen de mooiste maar ook de beste woning.

De aanvraag omgevings­vergunning gaat vanaf 2018 radicaal veranderen

De aanvraag omgevingsvergunning gaat vanaf 2018 radicaal veranderen als de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking treedt voor de bouw van grondgebonden woningen (gevolgklasse 1) wordt vanaf 2018 geen inhoudelijke Bouwbesluittoets meer uitgevoerd door de gemeente. De vergunninghouder is dan verplicht zijn bouwplan door een private kwaliteitsborger te laten toetsen aan het Bouwbesluit. Ook na oplevering blijft de aannemer aansprakelijk voor gebreken en tekortkomingen waarvan hij niet kan aantonen dat die hem niet zijn aan te rekenen.

Bouwen met een aannemer of met een bouwcollectief? Een actuele trend in bouwend Nederland.

Bouwt u met een aannemer of met een bouwcollectief. Een prefab bouwmethode als dat van staalframebouw-nederland.nl leent zich uitstekend om samen met een collectief bestaande uit meerdere bouwpartners te gaan bouwen. Dat biedt allerhande voordelen waarbij kostenbesparing en controle er twee van zijn.