Ga naar de inhoud

Nieuws

ACTIE

vanaf 1 juni 2023: LAGERE bouwprijzen voor Groningen, Drenthe en Overijssel en andere regio’s. Door extra ruimte bij de PREFAB-producent en regionale afbouwbedrijven gelden er aanzienlijke KORTINGEN op de bouwsommen. Vraag direct de prijslijsten met kortingen aan!

Meer lenen voor een energiezuinige woning. Energielabel krijgt invloed maximale hypotheek.
Koop je een woning met een laag energieverbruik, dan mag je vanaf 2024 meer lenen. Afhankelijk van het energielabel mag een bepaald bedrag buiten beschouwing worden gelaten, en kun je dus optellen bij je maximale hypotheek.
A+++ € 20.000,- tot € 30.000,-
A++++ zonder energieprestatiegarantie € 40.000,-
A++++ met energieprestatiegarantie voor minimaal 10 jaar € 50.000,-
Het bouwen van een woning met A++++ label is eenvoudiger te realiseren bij een andere manier van bouwen zoals het bij Staalframebouw het geval is. Er is dan al standaard aanmerkelijk meer isolatie dan bij een massieve woning. De isolatielagen kunnen door de open bouwconstructie eenvoudig kan worden uitgebreid. Bij een woning van 400 m3 kost een upgrade van een A+++ naar een A++++ ca. € 7.500,00. Uiteraard heeft de upgrade ook voordelen en leidt tot nog minder energieverbruik waardoor deze investering zichzelf op termijn terugverdient.

Ontmoet Staalframebouw-Nederland !

Als u bouwplannen heeft en geïnteresseerd bent hoe woningen, op een moderne manier prefab worden gebouwd bent u van harte welkom voor bezoek aan ons bedrijf ATLANTA MBS.

Daarnaast zijn we ook dit én volgend jaar weer present op diverse bouw- en woonbeurzen in het land

* 22, 23 en 24 Maart 2024 Beurs Eigen huis bouwen te Utrecht

Meer weten? stuur een mail

Prefab bouwen met staalframe neemt een vlucht

Een stevig, duurzaam en comfortabel huis betaalbaar bouwen. Dat kan met staalframebouw. ATLANTA MBS in Klazienaveen is gespecialiseerd in dit bouwsysteem en wekelijks levert de fabriek complete woningen af. Prefab bouwen is volgens eigenaren Dennis en Jeroen Arends en Rico Oosting het antwoord op tal van actuele vraagstukken.

 

 

,,Er is bijvoorbeeld minder bouwpersoneel nodig voor deze manier van bouwen en iedereen weet dat er een tekort is aan geschoolde medewerkers in de bouw’’, zeg Dennis Arends. ,,Verder wordt met staalframebouw minder CO2 uitgestoten en ook dat is een actueel onderwerp in de bouwsector.’’ Ondertussen wordt volgens de ondernemers niets ingeleverd op kwaliteit en stevigheid. Staalframebouw levert een constructie op die superlicht, maar ook ijzersterk is. ,,Het combineert de pluspunten van houtskeletbouw met die van staal. De basis van onze prefab bouwconstructies is een staalframe, dat wordt geproduceerd met moderne CNC machines. Dankzij de lichte constructie en de onderlinge verbondenheid van de bouwdelen zijn de woningen zelfs bestand tegen aardbevingen. We hebben de afgelopen jaren dan ook al verschillende woningen opgeleverd in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen.’’

Maatvast

Een prefab woning is eenvoudig te bouwen en bovendien maatvast. Bouwonderdelen als gevels, binnenwanden en verdiepingsvloeren sluiten goed op elkaar aan, wat een goede luchtdichting oplevert. ,,En een luchtdichte woning verliest nauwelijks energie bij verwarmen en koelen’’, aldus Jeroen Arends. ,,Installaties voor verwarmen en koelen kunnen daardoor kleiner zijn en hoeven minder hard te werken. Het aanbrengen van installatieleidingen gaat ook een stuk eenvoudiger. Met staalframebouw ontstaan energie-arme woningen, die onder meer twaalf jaar geleden al werden geplaatst in de eerste energieneutrale straat van Nederland, Meerstad Groningen.’’ De woningen zijn tevens circulair: bouwonderdelen kunnen gerecycled worden.

‘Staalframebouw levert een superlichte, maar ijzersterke constructie op’


Met het ATLANTA bouwsysteem zijn verschillende unieke woningen te bouwen. Op de website van het bedrijf zijn diverse opgeleverde projecten te vinden en die laten een keur aan ontwerpen zien. Van kubistische woningen tot woningen met een kap en van gelijkvloerse woningen tot traditionele woningen met meerdere verdiepingen. Rico Oosting: ,,De ontwerpen komen meestal tot stand door een intensieve samenwerking tussen opdrachtgevers, architecten en ATLANTA MBS. Elke partij brengt wensen en kennis mee in het bouwteam. Daardoor ontstaan ontwerpen die voldoen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever, actuele wet- en regelgeving en de eventuele eisen van een welstandscommissie. Er wordt rekening gehouden met wensen ten aanzien van uiterlijk, maar ook budget en het gebruik van de woning.’’ Het uiterlijk van de woning wordt onder meer bepaald door de gevelafwerking en daarin biedt ATLANTA MBS diverse mogelijkheden, zoals traditioneel metselwerk, steenstripsystemen, gevelstuc, vezelcementplaten, Rockpanel, trespa en verschillende afwerkingen met hout en natuursteen.
Zelf bouwen
Volgens Arends is er steeds meer vraag naar mogelijkheden om zelf een huis te bouwen of af te bouwen en ook dat is mogelijk dankzij staalframebouw. ,,In eigen beheer een woning bouwen of afbouwen kan door ons de bouwconstructie te laten produceren en opbouwen. Eventueel kunnen ook de fundering en de vloerplaat door ons worden gemaakt. Daarna kan de opdrachtgever eenvoudig en betaalbaar zelf verder bouwen.’’ ATLANTA levert ook bouwelementen voor het optoppen van gebouwen, oftewel het verhogen van een bestaand gebouw met een bouwlaag. Zo is onlangs bij een grootschalige renovatie in Haarlem nog gebruikgemaakt van de kennis en producten van het bedrijf in Klazienaveen. Voor opdrachtgevers in Nederland en Duitsland worden tevens vakantiewoningen gemaakt. Arends: ,,Voor het Noorden en Oosten van het land kunnen we volledige woningbouwprojecten verzorgen dankzij een uitgebreid netwerk. We werken intensief samen met verschillende aannemers en vanwege groei breiden we dat netwerk graag uit, zodat we ook in andere delen van het land complete projecten kunnen opleveren. We zien dat ook aannemers buiten ons netwerk prefab casco’s bestellen om zelf af te bouwen.’’
Particuliere opdrachtgevers, bouwers en ontwikkelaars zijn van harte welkom in Klazienaveen om hun plannen en de mogelijkheden van staalframebouw te bespreken.

Een complete prefabzorg woning op transport.

De volgende fase van PREFAB bouwen met Staalframe. isolaties en kozijnen nu ook vanuit de productie.

Een nieuwe trend? Je eigen huis (af)bouwen.
Voor jongeren is het kopen of bouwen van een eigen huis nog steeds erg moeilijk, zo niet onmogelijk. Nieuwe bouwregels, stengere hypotheekeisen, stijgende prijzen voor bouwmaterialen en hogere loonkosten maken het bijna onmogelijk voor jongeren om op een betaalbare manier nog een nieuwe woning te realiseren.
In de 60 tot 90 van de vorige eeuw was het gebruikelijk dat jongeren op het platteland in de vrije tijd hun eigen woning bouwden. Door zelf veel werk te doen bespaarden ze op de bouwkosten en was het bouwen toch te realiseren. Het bouwen zelf nam echter wel veel tijd in beslag en duurde daarom vaak lang.
Sinds enige tijd is bovenstaand weer populair aan het worden. Echter willen jongeren niet meer jaren bezig zijn om hun woning te bouwen. Door het kopen van een constructief casco (met een open structuur zoals dat bij staalframebouw het geval is) hoeft er alleen nog te worden afgebouwd. De bouwer hoeft geen bouwvakker meer, iedereen die een beetje handig is kan een dergelijk casco zelf afbouwen.
ATLANTA levert steeds vaker haar producten voor dergelijke projecten. Bij aankoop van het casco bij ATLANTA krijgt de koper begeleiding in het afbouwen van het casco tot een complete woning. ATLANTA regelt ook alle tekenwerk en de bouwvergunning indien dat gewenst is. Is jou interesse ook gewekt? Kom maar eens kijken op een project!

Je nieuwe huis in een bouwpakket. ATLANTA MBS levert steeds meer aan zelfbouwers en slimme aannemers. Zo wordt bouwen weer betaalbaar. En GRATIS in het moderne bouwsysteem: BETER BOUWEN.

tuinhuizen poolhouses nu ook in bouwpakket. snel geleverd

ATLANTA MBS staalframebouw construtie in Almelo.

tijdelijke units gebouwd met een staalframebouw invulling
 

ATLANTA MBS staalframebouw construtie in Assen.

Het “beest” is gearriveerdDe machtige FRAMECAD ST900iT maakt vloerprofielen in diverse materiaalsterktes en vloerdiktes. Met de komst van deze machine is ons machinepark voor de productie van staalframeconstructies compleet. De volgende stap is de verdere automatisering van het productieproces: beplatingsrobots en automatische keermachines. Door prefab bouw en de daaruit voortvloeiende voordelen bespaart u zeer stevig op de uitstoot van CO2 / stikstof. Staalframebouw wordt steeds meer algemeen gezien als het bouwsysteem met de meeste potentie om andere milieubelastende prefab systemen op te volgen. Volg ons op de socials 

https://www.facebook.com/atlantambs/

de montage van de producten van ATLANTA MBS vanaf heden ook met eigen materiaal.   

moderne levensloopbestendige woningen bouw je met een super-energiearm staalframe casco van ATLANTA MBS.

Schuurwoningen blijven populair en steeds vaker worden ze gebouwd met een staalframe constructie als basis.

ATLANTA MBS groeit! Hier alvast een preview van de nieuwe fabriek met 5000 m2 productieruimte.  

Complexe kapconstructies? Geen probleem voor Staalframebouw-Nederland.

Voor een zelfbouwer in ALMERE OOSTERWOLD is een bouwconstructie gemaakt op een complexe dakconstructie. Deze constructie is vakkundig gemonteerd door FM BOUW uit Bunschoten.

Schuurwoningen. Staalframe blijkt een ideale bouwconstructie.

Staalframebouw-Nederland levert in heel Nederland de bouwconstructies voor schuurwoningen. Het STERKE en open karakter van de staalframeconstructies - vaak in combinatie met warm stalen hulpconstructies - blijken een ideaal uitgangspunt voor dit populaire woningtype. Staalframe verdringt hiermee houtskeletbouw, mede omdat er constructief veel meer mogelijk is.

Veel levensloopbestendige bungalows de komende jaren

Staalframebouw lijkt de perfecte bouwmethode voor gelijkvloerse woningen. Kom eens kijken op een lopend project. Meer

Nieuwe projecten

Staalframebouw-Nederland. Engineering, productie, assemblage, beplatingen en luchtdichting in eigen productie en vakkundige montage, alles bij 1 organisatie.

Nieuwe projecten

Elke week wordt er in Nederland wel een project met daarin Staalframeproducten van Staalframebouw-Nederland gebouwd. Heeft u bouwplannen en wilt u eens komen kijken? klik hier.

Aardbevingen

Bouwen met staalframe blijkt inderdaad een erg goede methode om de aardbevingsproblematiek bij nieuwbouw in Groningen te kunnen gaan oplossen. In opdracht van Bouwbedrijf Henckel levert Staalframebouw-Nederland de staalframebouw constructies voor respectievelijk een serie van 9 en 5 woningen te Delfzijl. Meer weten? stuur een mail!

Villa's beter bouwen

Bouwen met staalframe is dé betere methode welke voor alle uitdagingen waar de hedendaagse bouwers zich voor gesteld zien oplossingen biedt. In opdracht van RUIMTEKABINET leverde Staalframebouw-Nederland de staalframebouw constructie voor een moderne villa te Apeldoorn. Meer weten? stuur een mail!

Sterk staaltje Staalframebouw

PREFAB Bouwen met staalframe kan ook de oplossing zijn voor het bouwen op een kleinere kavel. Staalframebouw-Nederland levert haar producten JUST IN TIME op de bouwplaats. In opdracht van METRIX BOUW leverde Staalframebouw-Nederland de PREFAB staalframebouw constructie voor een moderne villa te Roermond. Meer weten? stuur een mail!

Levensloopbestendige woningen

De vraag naar levensloopbestendige woningen is sterk stijgend inherent aan de vergrijzing van de nederlandse en belgische bevolking. Met een Staalframebouw-Nederland Staalframebouw casco bouwt u u een NIET accumulerend casco; de perfecte basis voor en extreem weinig energievragende woning, die daardoor sneller en goedkoper is te verwarmen en te koelen. #geenwarmtepompmeernodig Staalframebouw-Nederland levert ook dit jaar veel staalframecasco's voor levensloopbestendige woningen. Zoals onder andere voor enkele particuliere opdrachtgevers te Doesburg. Meer weten? stuur een mail!

Innovatief prefab-bouwen met staalframe

De oprichters van STAALFRAMEBOUW-NEDERLAND produceren al jaren complete Staalframeconstructies voor de Nederlandse bouwmarkt. STAALFRAMEBOUW-NEDERLAND speelt steeds in op de behoefte in de markt en die gaat zonder twijfel steeds meer richting PREFAB bouwen. STAALFRAMEBOUW-NEDERLAND is één van de weinige partijen in West-europa die de gevelelementen van een staalframecasco vanuit de fabriek kan voorzien van een hoogwaardige beplating. Steeds meer leveranciers van gevelafwerkingen stellen dit als stringente voorwaarde om hun garanties af te geven. Ook logistiek speelt steeds meer een belangrijkere rol. Zowel vanuit de utiliteitsbouw als uit de vrijstaande woningbouw wordt het just-in-time leveren van een PREFAB bouwpakket steeds meer gevraagd. De producten van STAALFRAMEBOUW-NEDERLAND kunnen worden geleverd in zogenaamde binnenladers en de elementen worden vanuit die units direct op hun plaats gehesen. Dit komt de bouwkwaliteit alsmede het bouwtempo sterk te goede.

Aanbesteden

Aanbesteden? Op dit moment, anno nu CONTRA-productief! Vaak werden projecten welke ontworpen zijn met Architecten op traditionele manier aanbesteed: enkele aannemers werden aangeschreven om te zien wie de beste prijs maakte voor het ontwerp. Dat heeft anno nu bijna geen zin meer. Praktisch alle aannemers zitten stampvol met werk en willen alleen nog extra werk als er extra aan kan worden verdiend. En dan ontstaat er een echt probleem. De Architect heeft niet gerekend met hogere kosten en / of ging uit van een te lage prijs tijdens het ontwerpen, het gevolg is dan vaak dat een project niet meer binnen het beschikbare bouwbudget van de opdrachtgever kan worden uitgevoerd. Een andere bouwmethode zoals de Staalframe-bouwmethode van Mc-Home is dan wellicht een uitkomst. Met deze methode blijven de prijzen redelijk stabiel doordat een groot gedeelte van het gebouw prefab wordt gemaakt.

Ook anno nu Steeds meer Staalframebouw woningen in Nederland

Steeds meer particulieren besluiten hun woningen te laten bouwen met een staaframebouw casco. Wie eenmaal een gebouwde woningen heeft bezocht merkt de grote verschillen met een massief gebouwde woningen of een houtskeletuitvoering. De redenen die worden gegeven varieeren van heerlijk stil tot behaaglijk in de winter en in de zomer, snel gebouwd en zeker in deze tijden niet onbelangrijk: veelal een lager totaalprijs bij hogere kwaliteit. Ook Architecten zien steeds meer de voordelen in van het bouwen met een moderne hybride-prefab bouwmethode: meer ontwerpvrijheid en beteren aansluitingen met moderne gevelafwerkingen.

Zelfbouw in Nederland steeds populairder

Een nieuwe trend in de BOUW: Particulieren ontwerpen zelf hun huis, bestellen daarna een bouwpakket (à la een IKEA pakket) en bouwen in eigen regie en betaalbaar hun droomwoning (met een beetje hulp van profi's, dat dan wel ...). Is dit de ondergang van de aannemerij as we know it? Waarschijnlijk niet, maar de vaak starre en behoudende bouwbranche zal mee moeten in de steeds hoger wordende eisen niet alleen voor energie-armer en beter bouwen, maar ook van de steeds beter geinformeerde particulier.

Nieuw project in Amersfoort

In Amersfoort / Hoogland is in een goede week het casco van een 1000 kuubs villawoning gebouwd. De opdrachtgever koos bewust voor staalframebouw omdat volgens hem het systeem het beste van alle bouwsystemen combineert binnen 1 concept: maatvast, kierdicht, krimp- en rekvrij, energiearm-passief, snel gebouwd en mede daardoor erg betaalbaar vaal zelf goedkoper dan elke ander vergelijkbaar systeem.

Nieuwe projecten

Het hele jaar door starten er nieuwe projecten door heel Nderland. Wilt u eens live op een bouwplaats kijken hoe een staalframebouw casco er uitziet en hoe het aanvoelt? Maak dan op de contactpagina een afspraak.

Montage door de fabriek!

Sinds 1 januari 2016 biedt Staalframebouw-Nederland de aannemende partij (zelfbouwende particulier of aannemer) de mogelijkheid het casco onder volledige garantie op de bouwplaats te monteren. Ervaren montageploegen zorgen ervoor dat een gemiddeld gebouw binnen enkele dagen is opgebouwd volgens de voorschriften en eisen van het bouwbesluit. Resultaat is een maatvast casco met kierdichte beplatingen en kierdichte aansluitingen met de vloerplaat. De voordelen van uitbesteden van dit onderdeel zijn: snelle en vakkundige montage door experts, kortere bouwtijd, exactere maatvoering en daardoor minder faal- en aansluitkosten van de andere disciplines. Het laten uitvoeren van montage door experts draagt ook bij aan een lagere kostprijs voor de opdrachtgever.

Aardbevingen.

Bouwen met staalframe blijkt inderdaad een erg potentiele methode om de aardbevingsproblematiek bij nieuwbouw in Groningen te kunnen gaan oplossen. De NAM, gemeente Loppersum, Economic Board Groningen en het EPI dragen bij aan verder onderzoek van deze moderne bouwwijze. Met name zaken als het oplossen van knooppunten, de integrale aanpak van zowel aardbevings-bestendigheid alsmede de energieneutraliteit en de aardbevingsbestendige gevelafwerkingen worden hoog aangeschreven door de genoemde bedrijven en instanties. De bijdrage wordt ingezet om het systeem te vervolmaken en dat zal ertoe bijdragen dat een nieuw te bouwen woning in Groningen volgens het concept van staalframebouw-nederland goedkoper kan worden gebouwd dan eenzelfde woning gebouwd in traditionele bouw, en dan is de woning van Staalframebouw-Nederland ook nog eens aardbevingbestendig.

Slanke muren, hoge isolatiewaardes, meer ruimte voor minder geld!

Wilt u ook een nieuwe moderne woning laten bouwen? Denk dan eens aan een Moderne bouwmethode als Staalframebouw. Het product heeft alles in zich om te voldoen aan de eisen welke worden gesteld aan moderne woningen: grote ontwerp vrijheid, krimp- en rekvrij en droog bouwen, toekomstbestendig door hoge isolatiewaarden en perfecte kierdichtingen bij wanden die slank toc blijven (260 mm = RC 6!!). Boven alles is het systeem heet het systeem ook nog eens de beste prijs/kwaliteit verhouding van alle beschikbare bouwsystemen.

Accumuleren of niet-accumuleren, dat is de vraag!

Bij lichte bouwmethodes als staalframebouw accumuleren de wanden niet. Het voordeel hiervan is dat er ook geen energie hoeft te worden gestoken. Omdat de wanden geen warmte opnemen zal de woning in de zomer iets sneller opwarmen maar koelt in de zomer ook aanmerkelijk sneller weer af. Door het ontwerpen van een natuurlijk nachtventilatiesysteem (in de praktijk betekent dit: 2 draaikiep-ramen op verschillende plaatsen in de woning op de kiepstand) wordt de opgewarmde lucht de woning uitgetransporteerd, zonder de hulp van extra installaties. Om het proces nog wat te versnellen kan de balansventilatie* worden bijgeschakeld. Op deze manier koelt de woning snel weer af en met name op de slaapkamers levert dit een groot comfort voordeel op want niets zo vervelend als in een hete kamer moeten slapen.

Schetsontwerp!

Wilt u een schetsontwerp of 3D ontwerp of Staalframe-design en complete begroting? Maak een vrijblijvende afspraak. stuur een mail!

Bouwen met een bouwteam. Bouw meer en beter voor uw bouwbudget.

Sinds enige tijd worden prefab bouwsystemen als staalframebouw steeds bekender, met name ook bij Architecten. Omdat de keus voor het juiste bouwsyteem los staat van de uitvoerende aannemer kiezen steeds meer Architecten ervoor om, voorafgaand aan de aannemerskeus, een bouwteam te formeren. In dit bouwteam wordt de basis gelegd voor de eigenlijke bouw. In plaats van een aannemer krijgt de producent van het staalframe zitting in het team. Samen met de opdrachtgever, de Architect, een constructeur, een bouwkostendeskundige en een installatieadviseur wordt zo de hele bouw theoretisch uitgewerkt. Als alle zaken zijn uitgedacht, berekend en in een bestek zijn gestoken wordt de aannemer geselecteerd die de hele opdracht als totale contractpartner uitvoert. Zo krijgt de opdrachtgever niet alleen de mooiste maar ook de beste woning.

De aanvraag omgevings­vergunning gaat vanaf 2018 radicaal veranderen

De aanvraag omgevingsvergunning gaat vanaf 2018 radicaal veranderen als de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking treedt voor de bouw van grondgebonden woningen (gevolgklasse 1) wordt vanaf 2018 geen inhoudelijke Bouwbesluittoets meer uitgevoerd door de gemeente. De vergunninghouder is dan verplicht zijn bouwplan door een private kwaliteitsborger te laten toetsen aan het Bouwbesluit. Ook na oplevering blijft de aannemer aansprakelijk voor gebreken en tekortkomingen waarvan hij niet kan aantonen dat die hem niet zijn aan te rekenen.

Bouwen met een aannemer of met een bouwcollectief? Een actuele trend in bouwend Nederland.

Bouwt u met een aannemer of met een bouwcollectief. Een prefab bouwmethode als dat van staalframebouw-nederland.nl leent zich uitstekend om samen met een collectief bestaande uit meerdere bouwpartners te gaan bouwen. Dat biedt allerhande voordelen waarbij kostenbesparing en controle er twee van zijn.